četvrtak, 1. prosinca 2016.

Slatke mace sa čokoladom





                                                                                


SASTOJCI:
- 300 g Farabella brašna za kolače
(kupila ovdje: http://glutenbio.hr/proizvod/brasno-za-kolace/)

 - 1 vrećica praška za pecivo
- malo ekstrakta vanilije
- 90 g šećera 
- 115 g maslaca (bez laktoze ili obični, sobne temperature)
- 2 jaja

- naribane čokolade ili čokoladnih kapljica (po želji količina) 


                            
                                                                     



PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate ga na željenu debljinu i raznim modlicama izrežete kekse.
Stavite ih na kalup pa u frižider na 15-ak minuta, da se tijesto malo odmori, a maslac stisne.
Peći 8 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Pustiti kekse da se dobro ohlade.
Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.

Dobar tek! 



                                                           
                                                      

Nema komentara:

Objavi komentar