četvrtak, 27. srpnja 2017.

Prhki keksi s komadićima čokolade



                                                            

                                             




SASTOJCI:

-240 g Farabella brašna za kolače(kupila ovdje: Glutenbio)
- 90 g maslaca (sobne temperature)
- 80 g šećera (običnog ili kokos šećera)
- 2 jaja
- malo vanilije ekstrakta
- po želji stavite u smjesu komadiće čokolade,orašaste plodove ili suho voće

                              
                   

                                              




PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate ga na željenu debljinu i raznim modlicama izrežete kekse.
Stavite ih na kalup pa u frižider na 15-ak minuta, da se tijesto malo odmori, a maslac stisne.
Peći 8 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Pustiti kekse da se dobro ohlade.
Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.
Čuvajte ih u metalnoj kutijici za kekse. 

Dobar tek!

Broj komentara: 11:

  1. Ovo je bas za poslijepodne uz caj i kavu. Obozavam kekse s cokoladom :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prhki keksić i čokolada, savršeno :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam se poželjela keksića. Tko kaže da se keksi ne smiju peći ljeti? ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Keksi za zagriju pećnicu. I dušu. Taman u ove jesenske dane! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Prefini keksici, ovi ce ici na isprobavanje! <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgledaju apsolutno savršeno! Lijepi kao slika, što bi se reklo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo bi mi sad navečer taman dobro došlo :)
    Morat ću i ja peći nešto ovih dana :)

    OdgovoriIzbriši