utorak, 19. rujna 2017.

Peciva s kefirom







                                                               


SASTOJCI: 

- 500 g bezglutenskog brašna
- 100 g Farabella kukuruznog brašna(kupila ovdje: GlutenBio
- 400 ml domaćeg kefira 
- 70 ml maslinovog ulja 
- sol (po želji količina) 


 - 600ml toplog mlijeka(obično ili bez laktoze)  
-2 vrećice suhog kvasca ili kocka svježeg (Di-go)
-1 čajna žličica šećera
 - 2 čajne žličice bezglutenskog brašna 







PRIPREMA:
Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješate mikserom).
Kada se tijesto digne još jednom ga ponovno zamijesite i podijelite tijesto na manje kuglice.
Ostavite tijesto da ponovno odmori jedno 15 minuta, tada od tijesta možete raditi peciva koja premažete sa malo maslinovog ulja. P
eći na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).



Dobar tek! 



3 komentara:

  1. Uvijek imam doma domaceg kefira tako da ovo obavezno ide na isprobavanje! Ti si prava majstorica za peciva! :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgledaju fantastično. Deluju kao da se tope u ustima? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. O, kefir daje posebnu notu pecivu i kruhu! Hvala na ovom prekrasnom receptu a fotke su ti vrh! :D

    OdgovoriIzbriši