utorak, 6. rujna 2016.

Kruh od više vrsta brašna





                                                            


SASTOJCI:

- 50 g brašna tefa
 - 30 g mljevenog lana
 - 50 g brašna sirka
 - 35 g kvinojinog brašna 
- 1 čajna žličica psilijuma
 - 2 čajne žličice chia sjemenki
 - 300 g bezglutenskog brašna 
 - 1 jušna žlica maslinovog ulja
 - 1 čajna žličica soli 
 - 350 ml tople vode (po potrebi i više jer chia, lan i psilijum bubre)
 - pola kocke svježeg kvasca 
 - 150 ml toplog mlijeka
 - 1 čajna žličica šećera
 - 2 čajne žličice bezglutenskog brašna

(OBOLJELI OD CELIJAKIJE ISKLUČIVO DEKLARIRANE CHIA SJEMENKE, LAN, TEF, SIRAK  I  KVINOJU )

                                      

               


 PRIPREMA:

Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješajte mikserom). Zatim ponovno izmiksajte i prebacite u kalup obložen pek-papirom (ja sam pekla u kalupu 31 x 13 cm).





Pospite sjemenkama (ja sam stavila bučine, suncokretove i lanene sjemenke). Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice). 
Dobar tek!

                                  

Nema komentara:

Objavi komentar