subota, 14. siječnja 2017.

Pogača s kukuruznim brašnom i jogurtom.







                                                                    


SASTOJCI:

 - 320 g bezglutenskog brašna
-  140 g kukuruznog brašna (FARABELLA kupila ovdje glutenbio.hr) 
- 1 i pol vrećica suhog kvasca  
- pola jušne žlice psillyuma 
- 200 ml toplog mlijeka(običnog ili bez laktoze)
- 2 jogurta (izvadite ga prethodno iz frižidera nikako ne hladan)
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica šećera 


 
 
  PRIPREMA:

 Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješajte mikserom). Zatim ponovno izmiksajte i prebacite u kalup obložen pek-papirom (ja sam pekla u kalupu promjera 26 cm). 
Prije nego prebacite pogaču u kalup oblikujte 8 kuglica tijesta i slažete ga u obliku cvijeta.
Pustite da se ponovno tijesto digne jedno 15 minuta.

Peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).

   


Nema komentara:

Objavi komentar