četvrtak, 12. veljače 2015.

Čokoladni puding kolač :)


Sastojci:
2 pudinga od čokolade,
150 grama keksi,
100 grama maslaca,
1l rižinog mlijeka,
6 jušnih žlica šećera,
100 grama kokos krupnog brašna
(oboljeli od celijakije isključivo dekalrirano kokos brašno gluten free) 
 Priprema:
Skuhati 2 pudinga u jednoj litri rižinog mlijeka odvojiti dio mlijeka i istresti puding prah i dodat 6 žlica šećera sve izmiješati i ukuhati u preostalo mlijeko.
Kada ste puding skuhali dodat maslac i pustiti da se sam otopi u kremi povremeno promiješati zatim dodat mljevene kekse i kokos brašno sve izmiješati te staviti u kalup promjera 26 cm, pustiti da se ohladi i dekorirati po želji.
Savjet za kekse:
 Jednostavno se mogu napraviti keksi za ovaj recept
.Sastojci:
3 jaja,
50 grama šećera u prahu,
2 pudinga od vanilije,
1 vanili šećer 
Priprema: 
 Odvojiti žumanjak od bjelanjka te od bjelanjaka  i šećera u prahu u mutiti čvrsti snijeg.
Zatim u mutiti žumanjak s vanili šećerom u pjenasto kremastu masu.
Lagano žumanjke dodat u bjelanjak i na kraju 2 puding praha sve izmiješati.
Puniti u špricu i na kalup pokriven s masnim papirom istiskivati okrugle kekse  oblici nisu bitni jer i tako ih kasnije moramo samljet.
Peći na temperaturi od 165 stupnjeva 12 minuta količina je dovoljna za ovaj kolač ostatak obavezno pojesti  ako ostane viška ;).

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar