SASTOJCI:
– 280 g Schar Mix B bezglutenskog brašna
– 160 g hladnog maslaca (bez laktoze)
– mahuna vanilije,
– par žlica hladne vode,
– 1 jušna žlica šećera
NADJEV:
– 1 kg jabuka
– malo cimeta (prema ukusu)
– šećer u prahu (po želji, za posipanje)
PRIPREMA:
Umijesite tijesto od navedenih sastojaka.
Naribajte jabuke, pospite s malo malo cimeta i promiješate. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan tanko razvaljate za donji sloj i pažljivo stavite u kalup (moj je promjera 24 cm). Gore stavite nadjev od jabuka.
Drugi razvaljajte i izrežite na trakice, koje unakrsno posložite po vrhu ili naribajte tijesto po želji.
Stavite gotovu pitu u frižider kratko da se maslac stisne te nakon toga u pećnicu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 40 do 50 minuta (ovisi o jačini vaše pećnice).
Dobar tek!
Koliko je "par zlica hladne vode"??
OdgovoriIzbrišiPozdrav,to vam je 3-4 jušne žlice hladne vode.
Izbriši