nedjelja, 24. svibnja 2015.

Pita od jagoda


Sastojci:

280 grama MIX B SCHAR
bezglutenskog brašna,
160 grama maslaca
(bez laktoze hladan),
mahuna vanilije
par žlica hladnog mlijeka(bez laktoze),
1 jušna žlica šećera,
Nadjev:
500 grama jagoda narezanih
šećer u prahu( po želji za posipavanje),
mahuna vanilije,

Priprema:

Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti ga u frižideru da odmori dok pripremate nadjev.
Narežete jagode i možete još malo s vilicom ih u zdjeli propasirat dodate mahune vanilije po želji fini okus daje.
Zatim izvadite tijesto i podijelite na dvije loptice.
Jednu razvaljate za donji sloj na tanko stavite u kalup.
Zatim nadjev od jagoda.
Drugu lopticu razvaljate i izrežete trakice kojim obložite gornji dio.
Peći u zagrijanoj pečenici na 170 stupnjeva 40 do 50 minuta.
(ovisi o jačini pečenice).

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar