četvrtak, 7. svibnja 2015.

Jagode i čokolada


Sastojci:

2 jaja,
250 grama MIX B SCHAR bezglutensko brašno,
1 prašak za pecivo,
300ml mlijeko (bez laktoze),
120 grama maslaca(koristila bez laktoze),
50 grama šećera,
1 vanili šećer,
malo čokolade
200 grama narezanih jagoda
 

Priprema: 

Rastopiti maslac i ohladiti ga, zatim pjenasto iz mutiti jaja, šećer i vanili šećer.
Postepeno dodat rastopljeni maslac i mlijeko sve izmiješati.
Zatim brašno i prašak za pecivo sve dobro promiješati na kraju dodat na sitnije narezane jagode i čokolade(po želji)
Kada je smjesa spremna slagati ih u kalup za muffine papiriće za muffine rasporedite po kalupu te u njih po dvije jušne žlice slažete smjesu.
Od ove smjese dobije se 12 komada.
Peći u prethodno ugrijanoj pečenici na 180 stupnjeva , 15 do 20 minuta probati čačkalicom.
 

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar