subota, 8. kolovoza 2015.

Kruščići s tikvicama

Sastojci:
100 g MixB Schär bezglutenskog brašna,
 100 g kukuruznog brašna,
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno gluten free)
2 tikvice naribane,
 2 čajne žličice praška za pecivo,
 2 jogurta,
(180ml jedan jogurt bez laktoze)
 1/4 ulja,(60ml),
pramezan
(40 grama jedna mala vrećica),

 2 jaja, 
1 čajna žličica soli,
1 čajna žličica kurkume,
(začini po želji ovo sam ja sebi stavila)


Priprema:
Tikvice naribati i posoliti te ostaviti da malo od stoje.

MixB brašno, kukuruzno brašno izmiješati sa praškom za pecivo, sol, kurkuma, i parmezan.
Ostaviti suhe sastojke te pripremiti mokre  jogurt, ulje i jaja izmiješati te dodati suhe sastojke u mokre, 
 Umiješati i tikvice koje ste ocijedili od viška vode.
Smjesa je gusta pa punite velikom žlicom kalupe.

Peći na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar