400 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
200ml tople vode,
1 čajna žličica soli,
2 čajne žličice psylliuma,
1 čajna žličica kurkume,
Sastojci za pripremu svježeg kvasaca:
1 čajna žličica šećera,
150 ml toplog mlijeka,
1 čajna žličica MIXB Schär bezglutenskog brašna,
20g svježeg kvasca
Priprema:
20g svježeg kvasca
Priprema:
Za kvasac:
Ugrijati mlijeko i u mlijeko staviti kvasac 1 čajnu žličicu šećera, i 1 čajnu žličicu brašna promiješati pustiti da se kvasac digne ostaviti na toplom.
Priprema
Za kruh:
Kad se kvasac dignu o umiješati ga u brašno, sol,kurkumu i psyllium dodat toplu vodu sve umjesiti u glatko čvrsto tijesto.
Ostaviti da se diže na toplom bar sat vremena.
Zatim kad se tijesto diglo oblikovati peciva zamastite ruke da možete raditi oblik,stavite u kalup i zareži te par puta peciva
Ostavite da se još malo dignu peciva bar pola sata na toplom pokrite krpom.
Kada su peciva spremna stavite ih u zagrijanu pečenicu na 200 stupnjeva i peči 30 do 35 minuta.
Premazati s malo maslaca (po želji)
Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar