subota, 27. veljače 2016.

Coconut fun :)



                    
 Sastojci:
Za biskvit:
  90 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
100 grama kokos mrvica,
70 grama šećera,
1/2 vrećice praška za pecivo,
1 jušna žlica kakaa,
5 bjelanjaka,

Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
850ml mlijeka,
šećer (po želji),
100 grama maslaca


Priprema:

Istući bjelanjake u čvrsti snijeg te postepeno dodati šećer, brašno,
kokos mrvice i prašak za pecivo.
Podijeliti smjesu na dva dijela te u jedan dio izraditi kakaa.
U kalup promjera 26 cm stavite u sredinu tamnu smjesu te ju razmažete.
Bijelu smjesu okružite oko tamnog dijela i lijepo formirate biskvit.
Vrlo je jednostavno jer je gusta smjesa.



                                      

 Staviti peć u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva,
 15 do 20 minuta ovisi o jačini vaše pećnice
(kod mene se peklo 15 minuta).
 U međuvremenu skuhati kremu od pudinga te ohladiti i izraditi maslac u njoj.
Na ohlađen biskvit staviti kremu,
 i po želji posipati dodatno sa kokos mrvicama i kokos čipsom.





                         


 Savjet:
Žumanjke sam iskoristila kasnije u paniranju za ručak te jedan dio u tjesteninu. 

Dobar Tek :)




Nema komentara:

Objavi komentar