petak, 12. veljače 2016.
Francuzi sa bučinim brašnom i sjemenkama
Sastojci:
390 grama MIX B bezglutenskg brašna
(po potrebi dodat još brašna),
100 grama bučinog brašna,
sol
(po želji količina),
2 čajne žličice psylliuma,
bučinih sjemenki
(po želji količina)
300ml tople vode,
1 suhi kvasac
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti glatko a čvrsto tijesto.
Te ostaviti da se diže bar pola sata na toplom mjestu.
Kada je tijesto spremno formirati male štruce,
na mastite ruke uljem da vam bude lakše.
Te za režete par puta francuze sa nožem.
Stavite ih u kalup pokrite krpom i ostavite još malo da se diže.
Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva ,
stavite ih peć pecite 30 do 35 minuta.
Ovisi o jačini vaše pećnice.
Možete ih premazati uljem ili maslacom pred kraj,
pa ih vratite nazad u pećnicu još malo.
Dobar tek! :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
može li ovo uspjeti sa sodom bikarbonom ili pecilnim praškom obzirom da sam intolerantna na kvasac?
OdgovoriIzbrišiIrena morali bi probati ali bojim se da bi bilo tvrdo jer bezglutensko brašno je puno drugačije kad se upotrebljava samo prašak za pecivom ili sodom.
IzbrišiIspričavam se štovam nisam prije odgovorila jer postoji nova web stranica na ovaj blog više ne stavljam recepte.