petak, 12. veljače 2016.

Francuzi sa bučinim brašnom i sjemenkama





                                                          

Sastojci:
390 grama MIX B bezglutenskg brašna
(po potrebi dodat još brašna),
100 grama bučinog brašna,
sol
(po želji količina),
2 čajne žličice psylliuma,
bučinih sjemenki
(po želji količina)
300ml tople vode,
1 suhi kvasac


                                 

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesiti glatko a čvrsto tijesto.
Te ostaviti da se diže bar pola sata na toplom mjestu.
Kada je tijesto spremno formirati male štruce,
 na mastite  ruke uljem da vam bude lakše.
Te za režete  par puta francuze sa nožem.
Stavite ih u kalup pokrite krpom i ostavite još malo da se diže.
Pećnicu zagrijete na  180 stupnjeva ,
stavite ih peć  pecite 30 do 35 minuta.
Ovisi o jačini vaše pećnice.
Možete ih premazati uljem ili maslacom pred kraj,
 pa ih vratite nazad u pećnicu još malo.

Dobar tek! :)

                                                         


2 komentara:

  1. može li ovo uspjeti sa sodom bikarbonom ili pecilnim praškom obzirom da sam intolerantna na kvasac?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Irena morali bi probati ali bojim se da bi bilo tvrdo jer bezglutensko brašno je puno drugačije kad se upotrebljava samo prašak za pecivom ili sodom.
      Ispričavam se štovam nisam prije odgovorila jer postoji nova web stranica na ovaj blog više ne stavljam recepte.

      Izbriši