četvrtak, 27. srpnja 2017.
Prhki keksi s komadićima čokolade
SASTOJCI:
-240 g Farabella brašna za kolače(kupila ovdje: Glutenbio)
- 90 g maslaca (sobne temperature)
- 80 g šećera (običnog ili kokos šećera)
- 2 jaja
- malo vanilije ekstrakta
- po želji stavite u smjesu komadiće čokolade,orašaste plodove ili suho voće
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate ga na željenu debljinu i raznim modlicama izrežete kekse.
Stavite ih na kalup pa u frižider na 15-ak minuta, da se tijesto malo odmori, a maslac stisne. Peći 8 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Pustiti kekse da se dobro ohlade. Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.
Čuvajte ih u metalnoj kutijici za kekse.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ovo je bas za poslijepodne uz caj i kavu. Obozavam kekse s cokoladom :-)
OdgovoriIzbrišiMeni su super za kavu mljac.. :)
IzbrišiPrhki keksić i čokolada, savršeno :)
OdgovoriIzbrišiHvala ;)
IzbrišiBaš sam se poželjela keksića. Tko kaže da se keksi ne smiju peći ljeti? ;)
OdgovoriIzbrišiKeksi se uvijek mogu peći hehehee... :)
Izbrišibaš ću probati:)
OdgovoriIzbrišiKeksi za zagriju pećnicu. I dušu. Taman u ove jesenske dane! :D
OdgovoriIzbrišiPrefini keksici, ovi ce ici na isprobavanje! <3
OdgovoriIzbrišiIzgledaju apsolutno savršeno! Lijepi kao slika, što bi se reklo :)
OdgovoriIzbrišiOvo bi mi sad navečer taman dobro došlo :)
OdgovoriIzbrišiMorat ću i ja peći nešto ovih dana :)