utorak, 19. rujna 2017.
Peciva s kefirom
SASTOJCI:
- 500 g bezglutenskog brašna
- 100 g Farabella kukuruznog brašna(kupila ovdje: GlutenBio )
- 400 ml domaćeg kefira
- 70 ml maslinovog ulja
- sol (po želji količina)
- 600ml toplog mlijeka(obično ili bez laktoze)
-2 vrećice suhog kvasca ili kocka svježeg (Di-go)
-1 čajna žličica šećera
- 2 čajne žličice bezglutenskog brašna
PRIPREMA:
Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješate mikserom).
Kada se tijesto digne još jednom ga ponovno zamijesite i podijelite tijesto na manje kuglice.
Ostavite tijesto da ponovno odmori jedno 15 minuta, tada od tijesta možete raditi peciva koja premažete sa malo maslinovog ulja. Peći na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijek imam doma domaceg kefira tako da ovo obavezno ide na isprobavanje! Ti si prava majstorica za peciva! :-)
OdgovoriIzbrišiIzgledaju fantastično. Deluju kao da se tope u ustima? :)
OdgovoriIzbrišiO, kefir daje posebnu notu pecivu i kruhu! Hvala na ovom prekrasnom receptu a fotke su ti vrh! :D
OdgovoriIzbriši