ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Mramorni kuglof s jabukama

Sastojci:
 5 jaja,
1dcl mlijeka,
 100 grama šećera,
 1 vanili šećer,
 280 g MIXC Schär  bezglutenskog brašna,

50ml rastopiti kokosovog maslaca (ili ulja),
1 prašak za pecivo,
2 jušne žlice kakaa,
5 velikih jabuka,
1 čajna žličica cimeta
Priprema:
 Oguliti jabuke i naribati dodati u njih cimet te promiješati.Zatim odvojiti žumanjke i bjelanjak posebno mikserom u mutiti čvrsti snijeg.
Žumanjke šećer, vanili šećer pjenasto iz mutite da dobijete kremasto pjenastu smjesu, zatim dodati mlijeko i kokos maslac koji ste prethodno otopili (ili ulje) brašno pomiješano sa  praškom za pecivo.
Kuhačom lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjka.
Odvojiti jedan dio smjese i  umiješati kakaa.
Pripremiti kalup za kuglof i sipati prvo žutu smjesu zatim prošarati sa smjesom od kakaa poredati u sredinu naribane  jabuke i završiti sa žutom smjesom i opet sa kakao smjesom prošarati.
Peći na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta proba čačkalicom. 
Kuglof dobro ohladiti zatim okrenuti i posipati sa šećerom u prahu.
Dobar tek!:)

Nema komentara:

Objavi komentar