Sastojci:
5 jaja,
1dcl mlijeka,
100 grama šećera,
1 vanili šećer,
280 g MIXC Schär bezglutenskog brašna,
50ml rastopiti kokosovog maslaca (ili ulja),
1 prašak za pecivo,
2 jušne žlice kakaa,
5 velikih jabuka,
1 čajna žličica cimeta
Priprema:
Oguliti jabuke i naribati dodati u njih cimet te promiješati.Zatim odvojiti žumanjke i bjelanjak posebno mikserom u mutiti čvrsti snijeg.
Žumanjke šećer, vanili šećer pjenasto iz mutite da dobijete kremasto pjenastu smjesu, zatim dodati mlijeko i kokos maslac koji ste prethodno otopili (ili ulje) brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Kuhačom lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjka.
Odvojiti jedan dio smjese i umiješati kakaa.
Pripremiti kalup za kuglof i sipati prvo žutu smjesu zatim prošarati sa smjesom od kakaa poredati u sredinu naribane jabuke i završiti sa žutom smjesom i opet sa kakao smjesom prošarati.
Peći na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta proba čačkalicom.
Kuglof dobro ohladiti zatim okrenuti i posipati sa šećerom u prahu.
Dobar tek!:)
Nema komentara:
Objavi komentar