srijeda, 14. siječnja 2015.

Torta :)

Sastojci:
Za biskvit:
 4 jaja,
260 g MIXC Schär bezglutenskog brašna,
2 čajne žličice praška za pecivo,
300ml rižinog mlijeka,
2 vanili šećera,
 200g šećera,
 80ml rastopiti kokosovog maslaca(ili ulja),
3 jušne žlice kakaa 
Sastojci:
Za kremu: 
1 puding od vanilije,
1 puding od čokolade,
100g maslaca,
4 jušne žlice šećera, 
1l rižinog mlijeka
 (ili običnog mlijeka)
Priprema: 
Skuhati kremu od puding vanilije, u 500 ml mlijeka odvojiti mali dio i izmiješati puding i dvije jušne žlice šećera ukuhati u preostalo mlijeko.
Tako napraviti i sa čokoladnim pudingom  ostaviti ih da se ohlade.
Napraviti čvrsti snijeg od 4 bjelanjaka staviti sa strane,  izmiješati žumanjke  s šećerom,vanili šećerom dok ne dobijemo pjenasto kremastu masu.
Zatim dodat kokos maslac koji ste prethodno otopili i ohladili (ili ulje) i mlijeko.
Kad ste sve dobro izmiješali dodat brašno pomiješan sa praškom za pecivo, i sve opet dobro izmiješati.
Lagano kuhačom umiješati bjelanjak.
Smjesu prepoloviti na dva dijela i u jedan dio dodat kakaa.
Žuti biskvit izliti u kalup i staviti peć, na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta proba čačkalicom.
Kad je žuti biskvit gotov izliti u kalup drugu smjesu koju ste pomiješali sa kakaom isti postupak pečenja.
Kada se krema ohladila  umiješati 50 g u jednu kremu, 50 g u drugu maslaca.
Razrezati biskvite po pola i slagati tamni pa žuti i između namazati kremu vanilija pa čokoladu tako do vrha.
Dekoracija po želji.
 Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar