nedjelja, 13. rujna 2015.

Kolač od jabuka

Sastojci:
 
Biskvit:
5 jaja,
100 grama šećera,
100 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
1 prašak za pecivo,
1 vanili šećer,

Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
850 ml mlijeka (bez laktoze),
100 grama maslaca (bez laktoze)
šećer ( po želji)
4 veće jabuke(naribane)
Cimeta(po želji)

Dekoracija:
 Izrađena je  tako da sam modlom  u obliku cvijeta,
 sa olovkom na masnom papiru precrtala oblik.
Zatim sam u špricu stavila rastopljenu čokoladu,
 koju sam prethodno rastopila na pari i malo ohladila. 
Po tome sam prošla čokoladom dva puta ,
da bude malo deblje i lakše za skidati cvjetiće.
Stavila u zamrzivač na jedno pola sata.

  Priprema:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg,ostaviti sa strane.
Zatim žumanjke sa šećerom i vanili šećerom iz mutiti.
Nakon toga lagano dodavati u bjelanjak smjesu  od žumanjka  i dobro izmiješati.
Na kraju lagano umiješati brašno pomiješan  sa praškom za pecivo.
 Staviti peć u kalup 26 cm na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta probati čačkalicom.

Skuhati kremu uliti mlijeko u lonac i odvojiti dio mlijeka da izmiješate puding i šećer.
Ukuhati u preostalo mlijeko kad zakipi na laganoj vatri kuhate puding.
Kada se krema dobro ohladi izraditi maslac u kremi.
Te umiješati jabuke koje ste posipali sa cimetom.
I ocijedili od ekstra soka s kojim možete malo namočiti prije biskvit.
Staviti na ohlađen biskvit te ju rasporediti.
Dobar Tek ! :)



Nema komentara:

Objavi komentar