- 4 jaja
- 80 grama kokosovog ulja (vagati u krutom stanju),
- 110 grama sitnog kokosovog brašna (celijakičari isključivo deklarirano GF!)
- 70 grama kokosovog šećera (ili običnog šećera)
- 240 ml kokosovog mlijeka (ili običnog bez laktoze)
- 10 grama praška za pecivo
Pomiješati brašno i prašak za pecivo. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka istući čvrsti snijeg. Istući žumanjke s kokosovim šećerom dok ne dobijete kremasto-pjenastu masu. Kokosovo ulje rastopiti i dobro ohladiti pa ga zajedno s mlijekom polagano dodati u smjesu žumanjaka i šećera. Postupno umiješati kokosovo brašno i prašak za pecivo.
Na kraju lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Smjesa je gusta pa je razmažite u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje.
Peći na 175 stupnjeva, 20 minuta (ovisno o jačini pećnice).
Po želji možete premazati kolač kokosovim uljem te posipati kokosovim mrvicama.
Ako ste ljubitelj čokolade, kolač možete premazati rastopljenom čokoladom te naknadno posuti kokosovim mrvicama.
Dobar tek!
Draga Adri, je li u pitanju pravo kokosovo brasno ili ono za kolace koje se kupuje u svakom ducanu? :)
OdgovoriIzbrišiVeć smo se našle ali evo i za druge odgovor,
OdgovoriIzbrišiu pitanju je pravo kokos brašno a ne mrvice :)