subota, 19. prosinca 2015.

Torta Brownie

Sastojci za biskvit:

4 jaja,
80 grama šećera,
 1 vanilija šećer,
4 jušne žlice vode,
1/2 praška za pecivo,
195 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
2 jušne žlice kakaa,

 Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
850 ml mlijeka
 (bez laktoze),
100 grama maslaca
(bez laktoze)
šećer ( po želji)


Priprema:
Bjelanjake istući u čvrsti snijeg,
dodati šećer,vanilija šećer i vodu.
Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak.
I na kraju dodat brašno pomiješani sa praškom za pecivo te kakaa.
Biskvit pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta
 (ovisi o jačini pećnice)
probati čačkalicom.

Skuhati kremu uliti mlijeko u lonac i odvojiti dio mlijeka da izmiješate puding i šećer.
Ukuhati u preostalo mlijeko kad zakipi na laganoj vatri kuhate puding.
Kada se krema dobro ohladi izraditi maslac u kremi.
Staviti na ohlađen biskvit te ju rasporediti.

Dekoracija po želji ja sam je ukrasila jabukama.

Dobar Tek! :)



1 komentar:

  1. Kristina Nina ja vam kupujem u Intersparu baš deklarirani puding od vanilije :)
    Smije se i od Podravke možete pogledati na njihovoj stranici.

    OdgovoriIzbriši