ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

Delicious apples :)



                                                                         


Sastojci za biskvit:  
5 jaja,
 70 grama šećera,
100 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
1 prašak za pecivo,
1 vanilija šećer



Sastojci za kremu:
 2 pudinga od vanilije,
šećer
(po želji),
5-6 većih jabuka
(naribane)
850 ml vode


Priprema:
 
 Bjelanjke istući u čvrsti snijeg,ostaviti sa strane.
Zatim žumanjke sa šećerom i vanili šećerom iz mutiti.
Nakon toga lagano dodavati u bjelanjke smjesu od žumanjka,

   i dobro izmiješati.
Na kraju lagano umiješati brašno pomiješan sa praškom za pecivo.
 Staviti peć u kalup 26 cm na 180 stupnjeva,

 15 do 20 minuta probati čačkalicom.

Skuhati kremu tako da prethodno naribate jabuke i stavite ih u vodu.
Te ih kuhate dok ne omekane.
Ja nisam dodavala šećer u vodu jer su bile dosta slatke.
Jedan dio vode odvojite i u to iz mutite,
 pudinge od vanilije.  
Da se nebi stvarale grudice.
Kad su jabuke spremne zakuhati puding.
Miješati  sve dok se ne poveže
(isti princip kao da kuhate puding sa mlijekom,
možete upotrijebiti neko drugo voće, maline,marelice po želji).


                                                                     


Kremu izliti na biskvit pazite da kalup bude sa obručom,
 jer krema će trebati vremena da se zgusne.
Najbolje ostaviti kolač prvo na sobnoj temperaturi,
 zatim u hladnjak preko noći.
Dekoracija po želji.
Dobar tek! :)





                                                               



                                                                  




                   

Nema komentara:

Objavi komentar