SASTOJCI ZA UMAK:
- 450g mljevenog junećeg mesa
- 1/2 čajne žličice kurkume
- prstohvat peršina
- soli (po želji)
- bosiljak (po želji)
- pola mrkve
- 500 ml pasirane rajčice
- 250 g bezglutenskih kora za lazanje
(kupila ovdje: Farabella tjestenina - glutenbio.hr )
Izdinstati meso i mrkvu, a po želji možete staviti još nešto od povrća, dodati začine. Sve dobro promiješati pa kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodati pasiranu rajčicu.
SASTOJCI ZA BEŠAMEL:
- 400 ml mlijeka (bez laktoze ili običnog)
- malo maslaca (bez laktoze ili običnog)
- 2 jušne žlice rižinog brašna
(kupila ovdje: glutenbio.hr ,
oboljeli od celijakije isključivo deklarirano rižino brašno gluten free)
U mlijeko dodajte maslac, sol, brašno pa cijelo vrijeme miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusnulo, ugasite vatru.
- 300 g sir (gauda,edamer)
- 40 g parmezana
PRIREMA ZA LAZANJE:
Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red kora, red umaka s mesom, red bešamela i tako do vrha, s tim da na najgornje kore stavite samo malo rajčice. Naribati sir i posipati parmezanom. Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar