nedjelja, 16. listopada 2016.

Lazanje

                                                             

SASTOJCI ZA UMAK: 

- 450g mljevenog junećeg mesa
 - 1/2 čajne žličice kurkume 
- prstohvat peršina
 - soli (po želji) 
- bosiljak (po želji)
 - pola mrkve
 - 500 ml pasirane rajčice 

 - 250 g bezglutenskih kora za lazanje
(kupila ovdje: Farabella tjestenina - glutenbio.hr )
Izdinstati meso i mrkvu, a po želji možete staviti još nešto od povrća, dodati začine. Sve dobro promiješati pa kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodati pasiranu rajčicu.




SASTOJCI ZA BEŠAMEL:

 - 400 ml mlijeka (bez laktoze ili običnog) 
- malo maslaca (bez laktoze ili običnog)
 - 2 jušne žlice rižinog brašna    
(kupila ovdje: glutenbio.hr
oboljeli od celijakije isključivo deklarirano rižino brašno gluten free)

U mlijeko dodajte maslac, sol, brašno pa cijelo vrijeme miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusnulo, ugasite vatru.


                                                           

 - 300 g sir (gauda,edamer)
  - 40 g parmezana


PRIREMA ZA LAZANJE: 

 Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red kora, red umaka s mesom, red bešamela i tako do vrha, s tim da na najgornje kore stavite samo malo rajčice. Naribati sir i posipati parmezanom. Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta.

 Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar