subota, 18. veljače 2017.

Pahuljice





                                                 


SASTOJCI:

- 500 g bezglutenskog brašna
- 80 grama tapioka
(FARABELLA kupila ovdje: GlutenBio 
 oboljeli od celijakije isključivo deklariranu tapioku gluten free)
- 100 ml ulja
- sol (po želji količina)

- 1 jušna žlica psillyuma (opcionalno) 
-250 g svježeg sira
 


  


- 600ml mlijeka(obično ili bez laktoze)
-2 vrećice suhog kvasca ili kocka svježeg (Di-go)
-1 čajna žličica šećera
- 2 čajne žličice bezglutenskog brašna

                                                                         

PRIPREMA:

Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješate mikserom).
Kada se tijesto digne još jednom ga ponovno zamijesite i podijelite tijesto na manje kuglice.
Ostavite tijesto da ponovno odmori jedno 15 minuta, tada od tijesta možete raditi razna peciva te ih
posipati raznim sjemenkama sa sezamom, bučinim, suncokretovim ili  lanenim sjemenkama.

Peći na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).


Dobar tek! 

                                 



              
                                                             

Nema komentara:

Objavi komentar